La Martukada busca percussionistesLa Martukada en la IIa No Atabalada a Sant Feliu de CodinesVols col·laborar amb la Martukada? Tenim samarretes i xapes martukairesLa Martukada a la III Batukada Solidària de Corbera de LlobregatLa Martukada i la Carpafera dels Diables de Martorell al Cercavila de les Festes de la Mercè 2012La Martukada a la 3a Xambalada a Vilanova del CamíLa Martukada a la festa del Timbaler del Bruc - 2015La Martukada a Pineda de Mar 2015
Marat TV3 - Primera actuaci de la Martukada La Martukada i la Carpafera al Cercavila de la Merc 2012 Pastissos del 5 Aniversari de la Martukada
Història de la Martukada
Tot va començar quan l'Ana Ma, la Laura i la Cesca durant el concert jove de les festes de l'Associació de Veïns i Veïnes "El Pla", al juny de l'any 2007, van veure el grup de percussió dels Diables de Piera, i els va agradar tant que van comentar la idea de crear un grup de percussió a Martorell. Aquella mateixa nit li van comentar al Sibux, membre de la Colla de Diables i Dracs de Martorell.
Aquell estiu tots quatre van parlar amb la colla de diables perquè tenia alguns instruments i no tenia grup de tabalers, i finalment es va concretar una data per crear el grup de percussió, el 30 de setembre del 2007. Aquell dia 13 persones interessades en formar el grup van iniciar el que ara és la Martukada.
Van començar els assajos amb l'ajuda de l'Eloi, actual professor de l'Escola Municipal de Música de Martorell, al local de la colla de diables a Ca l'Oller i, a poc a poc, es va anar aprenent a tocar i creant la primera cançó del grup. Al cap de dos mesos ens van proposar participar en els actes en benefici de La Marató de TV3 organitzats per l'Associació de Veïns i Veïnes "Pont del Diable".
Va arribar el 16 de desembre del 2007 amb nervis, somriures i mirades de complicitat, tremolors a les cames i braços, molts nervis, era la primera actuació del grup. Vam tocar l'única cançó i a l'acabar ens demanaven més, i la vam tornar a tocar acompanyant l'espectacle de foc dels nostres diables.
Van avançar els mesos, s'aprenien noves cançons, alguna incorporació i, fins i tot, els primers passos de ballaruca. I arribaren les dues primeres actuacions amb força públic al Carnaval i la Fira de Primavera de Martorell. Aquestes actuacions van servir per donar-nos a conèixer al poble i seguir creixent com a grup.
Durant aquests primers anys, hem participat en gairebé totes les festes de barri de Martorell, carnavals, cavalcades de reis, col·laborant amb diferents associacions i entitats... a les quals donem les gràcies per haver comptat amb nosaltres. Destacant les actuacions als centres penitenciaris La Model de Barcelona i Can Brians 2 de Martorell, que han estat una experiència força diferent.
També hem fet sortides a diferents trobades de percussió com per exemple a Vilanova del Camí, Sant Feliu de Codines, Abrera, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Castellví de Rosanes ... on hem conegut molts grups de percussió i creant una germanor entre els grups com per exemple amb Molta Xamba, No m'atabalis, Arritmi-k o els Tabalers de Sant Andreu de la Barca.
Amb la Colla de Diables i Dracs de Martorell, de la qual som membres i vivim la tradició del foc, hem participat al Diabòlic, Cercafoc de Festa Major, Correfoc del Roser i altres espectacles a Martorell. I també hem anat a nombrosos correfocs fora del nostre poble, com per exemple a Molins de Rei, Vilanova i la Geltrú, Collbató, Cornellà de Llobregat... I volem destacar dos actes on el nostre drac, la Carpafera, va ser protagonista de l'XI Mostra de Bestiari Festiu de Catalunya: Bestiari Aquàtic en motiu de Santa Eulàlia (la Festa Major d'hivern de Barcelona) al 2009, i el Cercavila de les Festes de la Mercè "La Cavalcada de la Mercè. Quina animalada de cavalcada!" al 2012.
En aquests 5 anys, les 44 persones que han estat i són martukaires han viscut moments molt bons i d'altres no tant, van començar amb instruments que tenien molts anys i el seu so no era el millor, amb les sortides i l'esforç de tots i totes i l'ajuda de la colla de diables es van comprar els primers instruments, les actuacions remunerades han fet possible poder tenir la formació actual.
El canvi de local va donar un espai més gran per als assajos, i després de la incorporació de noves persones, el grup s'ha anat consolidant. Amb l'ajuda de l'Oriol -percussionista del grup Costo Rico-, la Irene i l'Oriol -Tabalers de les Corts- i el Dani i l'Edison -Brincadeira- en les nostres cançons, coreografies, expressió... i la constància, motivació, compromís, esforç i amistat de les persones que formen la Martukada, ha donat com a fruït l'espectacle que ofereix el grup a dia d'avui.
La Martukada al Facebook La #Martukada al twitter Els videos de la Martukada al Youtube Les fotos de la #Martukada a Instagram www.martukada.com Envia'ns un correu